Postorder från Tyskland och andra EU-länder

Ungefärlig tid att läsa: 3 minuter

Många är fortfarande oroliga över att göra beställningar från företag som ligger utanför Sverige. Oron började då Tullverket och Postnord införde extra avgifter på beställningar från Wish. 

Det många inte tänker på är att Sverige är anslutna till EU och att inom EU gäller tullfriheten. Det finns många företag inom EU som det går att göra beställningar ifrån, utan att riskera extra avgifter!

I det här inlägget berättar jag lite om vad du bör tänka på när du gör beställningar. Jag nämner Tyskland i rubriken eftersom Tyskland har två stora postorderföretag som är intressanta för oss som sysslar med musikinspelning. Thomann, Europas största musikvaruhus, och Amazon, världens största näthandelsföretag!

Det viktigaste är att du är nogrann med att dina varor skickas från ett land som ingår i EU. På den här länken hittar du en lista över alla länder som ingår i den europeiska unionen, EU. 

EU’s tullfrihet och fria handel mellan medlemsländerna gör så vi kan beställa varor från Tjeckien, Danmark, Tyskland eller något annat land inom EU, utan att behöva betala tull när beställningen kommer till Sverige. 

Det finns dock företag som har sitt kontor i ett EU-land men varorna skickas från ett land utanför EU. Det gör så det blir extra viktigt att kontrollera så varorna skickas från ett EU-land. Trots att du gör beställningen från ett företag som är registrerat och/eller har sitt kontor inom EU. 

Ett stort frågetecken just nu är Storbritannien. som idag är medlemmar i EU men som är på väg att gå ur. Ingen vet idag om tullfriheten kommer att bevaras efter Brexit, svaret bör komma snart.

Som jag nämnde tidigare så finns de två företagen som är mest intressanta för oss som är intresserade av musikinspelning i Tyskland. Thomann och Amazon.

Thomann

Gör du en beställning från Thomann så skickas dina varor så gott som alltid från Thomanns lager i Treppendorff, som ligger i östra Tyskland. Jag har inte fått någon beställning som har skickats från ett annat land än Tyskland och har aldrig hört talas om någon annan som har fått det. 

Fraktkostnaden är det enda du behöver vara nogrann med att kolla. Thomann skickar dina varor fraktfritt när du beställer för över 2100 kronor, blir din beställning under den summan så lägger man på en fraktavgift.

Amazon

Amazon har ett stort lager i Tyskland som många av deras produkter skickas från. Det finns dock säljare på Amazon som skickar från andra länder, i vissa fall länder som inte ingår i EU. 

De är dock bra på att ange vilket land beställningarna skickas från, du kan läsa information om vilket land produkten skickas från på alla varor i Amazons webbutik. Ett enkelt sätt att veta att beställningen skickas från Amazons lager i Tyskland är att titta efter texten ”Dispatched from and sold by Amazon”. 

Amazon har också en mycket lägre gräns för när man beställer fraktfritt, på de flesta av varorna som skickas från Amazons egen lager är gränsen €29. Dvs, gör du en beställning på totalt mer än 300 kronor och alla produkter har texten ”Dispatched from and sold by Amazon” så kan du räkna med att du inte betalar någon frakt.

Det finns även Amazonbutiker i Spanien och Storbritannien, jag har dock aldrig beställt från någon av dom. Vad det gäller Storbritannien så kommer jag inte att prova den butiken före vi vet hur det blir med Brexit.

Thomann och Amazon är dock inte de enda webbutikerna i länder som ingår i EU. Det finns tusentals butiker som vi kan beställa musikutrustning från! 

Skriv gärna en kommentar om du har något förslag på en intressant webbutik!

Musikinspelning.se är en sajt med tips till dig som har musikinspelning som hobby eller yrke.  Jag som driver sidan heter Johan Bakke. Jag har en egen studio, spelar som soloartist och i ett band och har över 100 låtar på nätet.

När jag spelar in så använder jag både Cubase och Logic på en MacBook Pro, fram till sommaren 2020 spelade jag in på en PC så jag har kunskaper i båda operativsystemen.

Kontakta mig gärna om du har frågor eller tips på ämnen som jag kan skriva artiklar om. Vill du veta mer om mig, klicka här för mer information.

 

Några länkar på musikinspelning.se är affiliatelänkar, dvs länkar till tjänster eller produkter där jag får provision när du gör en beställning. Jag tjänar några kronor när du klickar på länken och gör en beställning. men jag länkar aldrig till en produkt som blir dyrare om du klickar på min länk än om du beställer direkt från samma företag.

Det du gör när du klickar på länkarna är att du hjälper till att finansiera sidans kostnader, i vissa fall tjänar även du på att använda mina länkar genom att du får rabatt när du klickar.

Här kan du läsa mer om vilka företag jag har affiliatesamarbeten med.

 

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Musikinspelning.se använder cookies för att förbättra din upplevelse! Fortsätter du använda sidan så accepterar du att vi använder cookies.  Mer information

%d bloggare gillar detta: