Skicka in dina låtar till Melodifestivalen 2020

Ungefärlig tid att läsa: 2 minuter

Nu har SVT öppnat för alla svenska låtskrivare att skicka in bidrag till Melodifestivalen 2020.

Det är enkelt att skicka in en låt till Melodifestivalen 2020.

Du öppnar ett konto på http://bidrag.melodifestivalen.se. Sedan laddar du upp din låt som en mp3-fil. Du behöver också ange låtens titel, artistens eller bandets namn, genre och skicka upp en kvadratisk bild på minst 1000 x 1000 pixlar.

Det finns två huvudregler för ett bidrag till Melodifestivalen.

  • Ditt bidrag ska vara över 2 minuter och under 3 minuter.
  • Melodifestivalen är en tävling för nya musikverk och ditt bidrag får inte vara utgiven eller ha spelats offentligt tidigare.

Språket på låten är valfritt. Det språk som används på den inskickade inspelningen ska även användas vid framförandet i Melodifestivalen 2020.

SVT offentliggör namnen på de utvalda tävlingsbidragen, kompositörer och textförfattare löpande under oktober till november 2019.

Du kan läsa de fullständiga reglerna på SVT’s sida med inbjudan.

Att lyckas komma med i Melodifestivalen är en stor dröm för många låtskrivare, artister och band.

Många tror också att dom inte kan komma med i Melodifestivalen och struntar därför i att skicka in sina låtar. Jag ser det annorlunda.

Skickar jag in låtar till Melodifestivalen så finns det en chans att jag en dag har en låt i Melodifestivalen. Att inte skicka låtarna till Melodifestivalen ger mig ingen fördel alls.

Jag kan till viss del förstå dig som inte skickar in.

Du lägger ner tid och ibland pengar på att spela in en låt som du tycker är riktigt bra. Egentligen vill du sprida låten på sociala medier och släppa den på Spotify direkt!

Istället ska du skicka låten till en tävling där det tar månader till du får besked om du får vara med eller inte. En tävling som du också tror att det är svårt att komma in i.

Är din nya låt riktigt bra så tycker jag att det kan vara värt tiden att skicka in den till Melodifestivalen. Är du inte redan känd så får du troligtvis en mycket bättre spridning av låten om du får in den i Melodifestivalen.

Om du inte lyckas komma in i Melodifestivalen så kan du fortfarande släppa den i december.

Själv har jag inte bestämt om jag ska skicka in någon låt till Melodifestivalen 2020. Jag jobbar just nu med en låt som jag tror har chanser att komma med, men jag är ändå tveksam till att skicka in den av olika anledningar…

Här hittar du min guide hur man släpper sin egen musik på Spotify och andra musiktjänster på nätet.

Musikinspelning.se är en sajt med tips till dig som har musikinspelning som hobby eller yrke.  Jag som driver sidan heter Johan Bakke. Jag har en egen studio, spelar som soloartist och i ett band och har över 100 låtar på nätet.

När jag spelar in så använder jag både Cubase och Logic på en MacBook Pro, fram till sommaren 2020 spelade jag in på en PC så jag har kunskaper i båda operativsystemen.

Kontakta mig gärna om du har frågor eller tips på ämnen som jag kan skriva artiklar om. Vill du veta mer om mig, klicka här för mer information.

 

Några länkar på musikinspelning.se är affiliatelänkar, dvs länkar till tjänster eller produkter där jag får provision när du gör en beställning. Jag tjänar några kronor när du klickar på länken och gör en beställning. men jag länkar aldrig till en produkt som blir dyrare om du klickar på min länk än om du beställer direkt från samma företag.

Det du gör när du klickar på länkarna är att du hjälper till att finansiera sidans kostnader, i vissa fall tjänar även du på att använda mina länkar genom att du får rabatt när du klickar.

Här kan du läsa mer om vilka företag jag har affiliatesamarbeten med.

 


Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Musikinspelning.se använder cookies för att förbättra din upplevelse! Fortsätter du använda sidan så accepterar du att vi använder cookies.  Mer information

%d bloggare gillar detta: