Tjäna pengar på YouTube utan att ha 1000 prenumeranter

Ungefärlig tid att läsa: 2 minuter

För att tjäna pengar på YouTube, från reklam före och i dina videor, behöver du först godkännas i YouTube’s partnerprogram.

Tjäna pengar på YouTube utan att ha 1000 prenumeranter

Du behöver ha minst 1000 prenumeranter på din YouTubekanal och minst 4000 visade timmar på dina videor det senaste året för att bli godkänd i programmet. Du blir inte godkänd direkt efter du har laddat upp din första video.

Det finns en genväg för musiker som släpper egna låtar. Vi kan tjäna pengar på YouTube utan att vara med i partnerprogrammet.

Ladda upp dina låtar till någon distributör som registrerar din musik i YouTube’s content ID-system. Då gör distributören ett copyrightanspråk på din video. Distributören samlar in reklampengarna och samtidigt får du också betalt om någon annan använder din musik i sin video.

DistroKid och RouteNote är två distributörer som båda registrerar Content ID. Du kan läsa mer om DistroKid och RouteNote i mitt inlägg om att lägga upp musik på musiktjänsterna.

Din låt måste höras bra i videon för att det ska vara säkert att den här metoden fungerar. Allt sköts automatiskt av YouTube’s robotar, det finns idag inget sätt att rapportera till YouTube vilken musik som används.

Musikinspelning.se är en sajt med tips till dig som har musikinspelning som hobby eller yrke.  Jag som driver sidan heter Johan Bakke. Jag har en egen studio, spelar som soloartist och i ett band och har över 100 låtar på nätet.

När jag spelar in så använder jag både Cubase och Logic på en MacBook Pro, fram till sommaren 2020 spelade jag in på en PC så jag har kunskaper i båda operativsystemen.

Kontakta mig gärna om du har frågor eller tips på ämnen som jag kan skriva artiklar om. Vill du veta mer om mig, klicka här för mer information.

 

[adinserter block=”2″]

Några länkar på musikinspelning.se är affiliatelänkar, dvs länkar till tjänster eller produkter där jag får provision när du gör en beställning. Jag tjänar några kronor när du klickar på länken och gör en beställning. men jag länkar aldrig till en produkt som blir dyrare om du klickar på min länk än om du beställer direkt från samma företag.

Det du gör när du klickar på länkarna är att du hjälper till att finansiera sidans kostnader, i vissa fall tjänar även du på att använda mina länkar genom att du får rabatt när du klickar.

Här kan du läsa mer om vilka företag jag har affiliatesamarbeten med.

 

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Musikinspelning.se använder cookies för att förbättra din upplevelse! Fortsätter du använda sidan så accepterar du att vi använder cookies.  Mer information

%d bloggare gillar detta: