Lägga upp covers på Spotify, YouTube Music, Apple Music och andra onlinetjänster

Ungefärlig tid att läsa: < 1 minut

Vill du lägga upp en cover på Spotify eller någon annan musiktjänst?

Då behöver du en licens som ger dig rättigheterna att släppa låten offentligt.

Att använda DistroKid är det enklaste och snabbaste sättet att ladda upp en cover. DistroKid är en amerikansk distributör som du kan köpa licenser från.

Kostnaden för att släppa en cover är $12 per år och per cover du vill ladda upp. Om du använder DistroKids licens har du rättigheter att släppa låten på alla musiktjänster DistroKid distribuerar till. Över 150 olika musiktjänster på nätet.

RouteNote är en annan distributör som du kan använda. Där kan du också släppa covers och de fixar så du får rättigheterna till låtarna.

Med RouteNote kan du lägga upp dina låtar utan någon kostnad. Istället tar RouteNote 15% av dina intäkter den dagen du börjar få betalt från din musik. De lägger dock inte upp låtarna lika snabbt som DistroKid.

Du kan läsa mer om DistroKid och RouteNote i inlägget om att lägga upp egen musik.

[adinserter block=”2″]

Musikinspelning.se är en sajt med tips till dig som har musikinspelning som hobby eller yrke.  Jag som driver sidan heter Johan Bakke. Jag har en egen studio, spelar som soloartist och i ett band och har över 100 låtar på nätet.

När jag spelar in så använder jag både Cubase och Logic på en MacBook Pro, fram till sommaren 2020 spelade jag in på en PC så jag har kunskaper i båda operativsystemen.

Kontakta mig gärna om du har frågor eller tips på ämnen som jag kan skriva artiklar om. Vill du veta mer om mig, klicka här för mer information.

 

Några länkar på musikinspelning.se är affiliatelänkar, dvs länkar till tjänster eller produkter där jag får provision när du gör en beställning. Jag tjänar några kronor när du klickar på länken och gör en beställning. men jag länkar aldrig till en produkt som blir dyrare om du klickar på min länk än om du beställer direkt från samma företag.

Det du gör när du klickar på länkarna är att du hjälper till att finansiera sidans kostnader, i vissa fall tjänar även du på att använda mina länkar genom att du får rabatt när du klickar.

Här kan du läsa mer om vilka företag jag har affiliatesamarbeten med.

 


Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Musikinspelning.se använder cookies för att förbättra din upplevelse! Fortsätter du använda sidan så accepterar du att vi använder cookies.  Mer information

%d bloggare gillar detta: