Lägg upp din musik på Spotify, YouTube Music, Apple Music och andra onlinetjänster – Så här gör du det enklast!

Ungefärlig tid att läsa: 3 minuter

Vill du lägga upp musik på Spotify och andra nedladdnings- och streamingtjänster så behöver du först en distributör.

Du skickar dina låtar till distributören och den skickar sedan dina låtar till alla musiktjänster på nätet.

Du kan välja själv vilka tjänster du vill ha din musik på, de flesta distributörerna kan skicka ut musik till många olika tjänster.

2009 laddade jag upp min första låt till Spotify, då fanns det inte många distributörer att välja mellan. Idag finns det väldigt många och det kommer nya varje månad. Här har jag skrivit om de jag använder idag.

DistroKid

Lägga upp egen musik på Spotify, YouTube Music, Apple Music och andra onlinetjänster. 7% rabatt på din första beställning från DistroKid!

Jag använder DistroKid för att ladda upp de flesta egna låtar jag lägger på Spotify och ’YouTube Music.

DistroKid kan distribuera till över 150 olika musiktjänster, bl.a Spotify, YouTube Music och Apple Music. De har också många bra tjänster för att marknadsföra låtarna.

På DistroKid betalar du en avgift per år och får sedan ladda upp obegränsat med musik.

Använder du DistroKid så kan du också köpa licenser för covers, vill du veta mer om det så har jag skrivit ett eget inlägg om att lägga upp covers på musiktjänsterna.

Vad kostar det att lägga upp musik till Spotify och andra musiktjänster på nätet med DistroKid?

För $19.99 per år får du ladda upp obegränsat med låtar och texter med ett band eller en artist. Du får också Spotify’s verifieringsmärke (den gröna bocken) och kan välja fritt hur dina intäkter ska fördelas mellan dina samarbetspartners.

För $35.99 får du ladda upp obegränsat med låtar och texter med två band eller artister. Du får allt annat som du får för det billigare priset och:

  • Daglig statistik över din försäljning
  • Välja namn på din label
  • Bestäm själv releasedatumet för dina låtar
  • Du kan sälja preorders, beställningar före releasedatumet
  • Välja pris på försäljningen på iTunes

DistroKid har också större paket för labels med fler än 2 artister eller band, beök deras sida för mer information.

Med DistroKid kan du också lägga in dina låtar i YouTube’s Content ID-system och lägga in dina låtar så dom går att välja i Facebook och Instagram stories.

Klicka här för att få 7% rabatt på ditt första år på DistroKid!

RouteNote

RouteNote är en brittisk distributör som du kan använda för att lägga upp både egen musik och covers på Spotify och andra musiktjänster online.

Jag har laddat upp några låtar med RouteNote men är inte lika nöjd med dom som distributör som jag är med DistroKid. De är inte lika snabba att lägga upp musiken och de har inte lika många tjänster för marknadsföring.

Den stora fördelen med RouteNote är du kan välja att lägga upp musik utan någon kostnad. Om du väljer att inte betala så tar RouteNote istället 15% av dina intäkter den dagen du får inkomster från musiktjänsterna.

Även med RouteNote kan du lägga till dina låtar i YouTube’s Content ID-system.

Musikinspelning.se är en sajt med tips till dig som har musikinspelning som hobby eller yrke.  Jag som driver sidan heter Johan Bakke. Jag har en egen studio, spelar som soloartist och i ett band och har över 100 låtar på nätet.

När jag spelar in så använder jag både Cubase och Logic på en MacBook Pro, fram till sommaren 2020 spelade jag in på en PC så jag har kunskaper i båda operativsystemen.

Kontakta mig gärna om du har frågor eller tips på ämnen som jag kan skriva artiklar om. Vill du veta mer om mig, klicka här för mer information.

 

Några länkar på musikinspelning.se är affiliatelänkar, dvs länkar till tjänster eller produkter där jag får provision när du gör en beställning. Jag tjänar några kronor när du klickar på länken och gör en beställning. men jag länkar aldrig till en produkt som blir dyrare om du klickar på min länk än om du beställer direkt från samma företag.

Det du gör när du klickar på länkarna är att du hjälper till att finansiera sidans kostnader, i vissa fall tjänar även du på att använda mina länkar genom att du får rabatt när du klickar.

Här kan du läsa mer om vilka företag jag har affiliatesamarbeten med.

 


Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Musikinspelning.se använder cookies för att förbättra din upplevelse! Fortsätter du använda sidan så accepterar du att vi använder cookies.  Mer information

%d bloggare gillar detta: